Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over Petra de Groot

Petra de Groot is model en actrice en heeft al vele producties en publicaties op haar naam staan. Vanaf haar 17e is ze actief met modellenwerk bezig en ze heeft dat sindsdien snel uitgebreid met diverse acteerklussen. Inmiddels is haar naam al jaren bekend in de modellen en acteerwereld en is ze een veel gevraagd model/actrice in Nederland maar ook in het buitenland.

Petra werkt onder meer regelmatig in België en Duitsland maar heeft ook on stay gewerkt in Zuid-Afrika (Kaapstad) en klussen gedaan in onder meer Dubai, Ierland, Frankrijk en Tsjechië.

Ze was een aantal seizoenen te zien in de populaire Z@PP jeugdserie BRUGKLAS waarin ze de rol van lerares Nederlands Tamara Wiggers speelde. Verder was ze te zien in diverse tv series waaronder Ieder huisje, AGD, Dokters en overspel in de liefde.

Petra wordt ook regelmatig geboekt voor tv commercials en was onder andere te zien in commercials als  Biodermal, NTI, NRC NEXT, Emté, Appelsientje en ING.

Naast het acteren is modellenwerk een grote passie voor haar. Petra onderscheidt zichzelf als model doordat ze veel verschillende gezichten kan laten zien. Zo is ze te boeken als commercieel model maar ook als fashion model. Tevens kan ze door haar achtergrond als actrice veel expressie geven in haar modellenwerk en is ze mede daardoor een veel gevraagd en veelzijdig model. 

Publicaties waar we Petra onder meer in zagen waren grote merken als Murphy's Irish red beer, Emirates, V&D, Hema, Philips, Gamma, NS, HOYA, LIEF! lifestyle, Bruna, Pearle en NTI maar we zagen haar ook in diverse editorials waaronder FLAIR, Buitenleven, Ouders van Nu, Margriet, NEST en VROUW magazine.

Als actrice heeft Petra zich verder ontwikkeld door onder meer de opleiding te volgen bij Kemna de jaargang (2012-2013) en diverse acteerlessen te volgen bij onder meer Jette van der Meij, Tamer Avkapan, Harry Klooster en Ronald Beer & Feline van der Koolwijk.

Volg mij ook op social media:

 
   

Zie hier mijn video portfolio

Zie hier mijn model portfolio

Download hier mijn CV